Christina Kjellsson

Christina Kjellsson är ursprungligen från Jämtland, numera bosatt i Göteborg. Med sin unika språkbehandling och yviga musikalitet är hon en mycket uppskattad låtskrivare, författare och liveartist. Det svänger om Kjellsson.

Hon kan som ingen annan smida stabila textbyggen med pricksäkra formuleringar på toppen. Intelligenta betraktelser med en subtil underfundighet man ibland inte blir varse förrän efter ett par lyssningar och ofta med en stor portion målande humor.

Christina är högaktuell med nya albumet ”Blå moped”. Det är hennes sjunde fullängdsalbum som är ett mångfacetterat musikaliskt möte mellan Göteborgsmusiker som sammanstrålat i studion på Konstepidemin. Här finns exempelvis stråkarrangemang, Velvet Underground-influerade existentiella betraktelser och Anders Hagbergs sopransax. Låtarna präglas av färg, detaljrikedom, ljus, svärta, vemod och värme. Texterna handlar om dåtid och samtid i hemstaden Göteborg, men också om livsvillkor i Norrländsk glesbygd och en blå moped. Produktionen är ett resultat av ett samarbete mellan Kjellsson, Henrik Cederblom, Maria Stålhammar, Nille Perned och övriga medverkande musiker.

Sommaren 2019 gör Christina sin debut på Packmopedsturnén, det är på tiden!