Anders Lundin

Vid sidan av programledaruppdragen på TV och i radio har musicerandet och låtskrivande löpt som en röd tråd genom Anders Lundins liv. Flera barnprogram har fått musik och text av Anders och 4 skivor har blivit grammisnominerade. Även om barnlåtarna fått mest uppmärksamhet har låtskrivandet även hittat andra vägar fram. Han har skrivit text och musik till krogshowen R.E.A, texter till andra artister som t.ex. Rigmor Gustafsson. 2010 släppte han en skiva med egna låtar och våren 2019 släpps en ny.

  • Det har alltid handlat om ord. Att vända och vrida på dom. Och melodier. Melodier som landat som flyttfåglar i huvudet för att vila sig en stund men blivit kvar, trasslat in sig i fraser och meningar och blivit till verser och refränger.

Sedan något år tillbaka turnerar han med sin föreställning ”Expedition Livet” där dom egna låtarna vävs ihop med berättelser. En liten vismusikal kallar han det själv.

Under moppeturnén blir det huvudsakligen låtar från den föreställningen publiken kan förvänta sig att få höra. Och en och annan berättelse lär väl slinka ut också.

Anders kommer att göra sin debut på moped till sommaren och det ser vi verkligen fram emot!